mr&mrsdu1

Sunday, April 12, 2009

++kasut, bola++

(entry kali ni nak akan memaparkan kebodohan in masa kecik)

in selalu ada masalah dengan bahasa
:soldier_30:
dari kecik sampai sekarang..
banyak benda in tak tahu..
:soldier_19:
(mcm mane tah ley masuk U)

mak penah tunjuk kertas exam time tadika kat in..
paper english and paper bahasa malaysia..
in tak berape pasti mase 2 umur 5 ke 6 tahun..
(ada tak 8 tahun still tadika lagi?)

kat paper bahasa melayu..

soalan die suruh bulatkan jawapan ikut gambar die bagi..
1st ada gambar bola.. tapi in pegi bulatkan kat perkataan kasut
selang 2 3 gambar, ada gmbar kasut pulak..
tapi in pegi bulat kan kat perkataan bola..
:head_06::head_06::head_06:

punye la sengal si in ni..
giler btul..:soldier_13:
ada lagi kesilapan2 yg bodo kat paper 2..
bayang kan la bahasa malaysia dah dapat C mase tadika..

kat paper english..
kene match gmbar dengan perkataan dalam boxes..
mak dengan ayah dah pening kepala dah..
dalam paper ni betul pulak in match kan..

sejak tu mak panggil cikgu bahasa datang umah ajar tusyen..:head_15:
(baru tadika dah kene ada tusyen..bahasa malaysia lak tuh..)

mase nak amik spm mak ayah asik risau kan bahasa malaysia in lagi..
dah g tusyen pon setiap ujian tak penah dapat A..:soldier_10:
spm betul pon cume b4 jek..(tu pon dah rase bodo giler)
(ada orang tu dapat C6 tapi kelentong nak g UK amik cos doktor bedah..tak ley angkat betul la cite die..kesian si F bkn nme sebenar tu..hahah..bercita2 tinggi rupenye):head_22:
(in jangan kutuk orang la!!!):soldier_12:

mok2 penah ejek in cam ni..
"in, bola raye ko beli kat vincci ke?"
(mane ada orang beli bola time raye..kasut la!!!!!:n3sl0_61:)
in mampu ketawa jek..sebab memang rase bodo giler..:head_05:

baru2 ni..
yani cakap bulu pelapah..in tanya la ape tuh..die kate macam bulu ayam tu la..
in cakap oooo feathers ke? (budget anak mat salih..padahal nenek ko jawa in oi!!)
feather tu bukan bulu ayam ke?
yani kate yela bulu pelepah la tu..
abis bulu burung 2 panggil bulu pelepah jugak ke??
(yani dah mula marah) yela!!:head_10:
oo..bukan bulu ayam jugak ek..
(ape ke bodo bulu burung panggil bulu ayam..marah ayam tu nanti burung curi bulu die..heheh):head_05:

sekarang in amik langkah pertama dengan membeli buku penjodoh bilangan..
hahahah...pas ni tak de la mok2 ke mon2 nk main2 kan in lagi...
hahaha:n3sl0_21:

bahasa menunjukkan bangsa!!:soldier_54:
(haha..in poyo cm yani)

17 comments:

+dat!n iLLiani ariFFin+ said...

sy xpoyo!!

mrsDu1(^-^) said...

yani poyo!!!

+dat!n iLLiani ariFFin+ said...

sumpah!! sy xpoyo....sungguh ni...

dnasura said...

hahaha lawak la inn ni, dayang bace pun tergelak sorang2..hihi..

mrsDu1(^-^) said...

yanie: kamu yakin dgn kenyataan itu???

dyg: hee..bengong kan?

+dat!n iLLiani ariFFin+ said...

ye sy yakin!!

mrsDu1(^-^) said...

hahaha..
tidak!!!!! anda mmg poyo pon illiani..cik camp pasti setuju..

inn said...

haha:D siyes dulu kita same2 gak bodo..lagi2 tulisan yg sgt..haih..haha

mrsDu1(^-^) said...

hahah..ad kes yg serupe ke??
hehe
tulisan cm bakal doktor kan??

Akmar Anuar said...

yanie dan in mmg same2 poyo!!
ok dah...sume puas hati kan??
muahahahaha =p

mrsDu1(^-^) said...

cik camp!!!
belot!!!
(belot ke belut hah?? confuse ni)

Akmar Anuar said...

cik camp pembelot macam belut...

Mish Hawtchocolate said...

nak bola vincci?
=p

+dat!n iLLiani ariFFin+ said...

belut laa...

Akmar Anuar said...

belot ar yanie!!

mrsDu1(^-^) said...

xmo..nk bola adidas la asso!!

kite rujuk dlm kamus ye rakan2...ya betul cik camp
belot!!!

Akmar Anuar said...

hey..hey...entry takder cte pasal belot pon...lari dari tajuk nih..