mr&mrsdu1

Sunday, April 19, 2009

++i'm hot++

(tajuk je dah buat orang nak muntah bace entry ko in)

(kalau mon2 berani mati letak gambar dia yang buruk.so pon boleh la letak gambar in yang giler kan)

:n3s_53::n3s_53::n3s_53:
semalam malam mak and abang in yang muncet tuh amik in..
lambat betul..dari lepas asar tunggu..
rupa nye lepas maghrib baru datang..:head_04:
hmmm..ayah ada kat rumah..dah seminggu tak sihat..
doktor sah kan dia kena semput pulak..
dia cerita kat in sambil tak puas hati..
dia kate dari muda dia tak ada pon semput..
family sebelah ayah pon tak ada history semput ni..
tiba2 dah 59 tahun hidup ni baru kena..
(in dengan relax nye mendengar):n3s_100:
in tengok sebelah dia banyak giler barang2 kesihatan dia beli..
ayah memang macam tu..kalau dapat sakit sikit mula la..
beli ubat macam2 kat farmasi...beli buku..pantang makan minum dia..
doktor kata ayah kena banyak rehat..
tenaga ayah tak cukup menampung badan dia..
shian ayah kuat sangat kerja..
dalam pada tu pun dia nak drive pegi kelantan esok malam..
ayah memang workaholic..:n3s_06:dari muda dah macam tuh..

(malam semalam in call and msg dengan sape2 je..in sunyi & sedih sebenarnya)

pagi tadi seawal 8 pagi kami sekeluarga(mak, ayah, my 2nd brother & I)
dah keluar untuk menghadirkan diri ke majlis perarakan Maulidur Rasul kat kawasan kediaman kami tu...(terangkat la perkataan ko gune in..)
lepas perarakan kami semua berkumpul kat dewan..
tibe2 datang seorang budak kat in ada la dalam umur 12 tahun..
"akak..do u still remember me?"
(wah budak ni speaking dengan aku..pehal plak ni):head_16:
in cume tersenyum simpul..bukan tak tahu nak jawab...
tapi memang tak tahu nak jawab pon..
sebab in tak kenal or tak ingat pon siapa die..
datang pulak mak die..in kenal la..sebab dia jiran kat situ..
(padahal selalu wat aktiviti gosip ngan dia dlu kan,kan)
mak dia kata:"ni teacher yang ajar amirul dulu kan"
(OMG!!!!! dia panggil in teacher):n3s_72:
lepas tu baru la in ingat..
in penah ajar budak tadi tu english and mathematic masa in tunggu result SPM..
(tunggu la kutukan dari orang ramai..bile dapat tahu in penah mengajar tusyen)
mak dia kate english and math dia bagus sekarang..
tak ada lagi dapat C..
selalu dapat A..
(in wat muka bangga time tu):n3s_102:
masa tu in cume pikir..sekurang2 nye..in pernah berbakti untuk seseorang..
bukan rasa bangga..tapi rase seronok..
dapat mengubah nasib orang walaupun budak..
and ada jugak orang ingat kan in..
(walaupun in sebenarnye loser!!!!):head_12:

kemudian ada ceramah kat majlis tuh..
in nak kongsi sikit input yang in dapat..
ustaz tu kata ikut la amalan Rasulullah S.A.W
1. suka memberi salam
2. lemah lembut, sopan santun
3. rendah diri
kemudian dia bagi nasihat.
1. jangan jadi macam AYAM JANTAN
(suka menipu..if tak faham boleh tanya in k..in ley terangkan)
2. jangan jadi macam BURUNG GAGAK
(suka makan bangkai...contoh untuk manusia makan benda yang tak halal..minum arak,berjudi,berzina)
3. jangan jadi macam ULAR
(suka membelit..erti kata lain untuk manusia, suka menipu)
4. jangan jadi macam BURUNG MERAK
(suka bermegah dengan kecantikan, kemewahan)
5. jangan jadi macam BURUNG HELANG
(main sambar je semua benda tak kira halal dan haram)

nasihat tu banyak sangat membuat kan in berfikir dan belajar..

lepas balik dari program tu..
in berusaha untuk menunaikan janji in kat mon2 tersayang..
in buat kan dia.........jeng3

puding roti.....:head_21:
alhamdulillah..mon2 suke...momot & sazo pon makan..

nak resepi??
(wah in dah budget cam chef lak..)
next entry k..:head_22:


(walaupun dalam hati berserabut sangat..tapi alhamdulillah..in dah pandai control diri in)

10 comments:

Akmar Anuar said...

ada 4 perkara inginku komen di sini...

(1)
ayah in semput??
hurm...semput tu termasuk la die cepat rase sesak nafas afte buat something yang berat eh??
hurm...adakah perlu beliau meminum POWER ROOT setiap hari???...errr..no komen!!! (-_-")

(2)
oit!!
nape sedeih tetibe???
nape x sms cik camp????
nak marah ni!!!!!!

(3)
fuiyoooooo!!!!
in jadi cikgu tuisyen ar mase zaman muda2 dolu...
wawawawa...bangga ai mendengarnye... ;)

(4)
kenape jangan jadi macam ayam jantan?? ayam jantan tu simbol kepade ape?? suke mengorat ayam2 betina ke pe???

(5)
puding roti????
yanie kate sedap...jadi btol la tu...hahahaha

(6)
apekah masalah in sebenarnye???
mcm kompleks lak bunyi nye...

(7)
ye...saye tau saye hanye mau komen pasal 4 perkara je tapi dah jadi 6-7 plak....sebab cik camp ske bebel2....wahahahaha...

ok2...sile la in menjawab komen2 saye seperti di atas..
jawab jangan tak jawab!!!!!!!

mrsDu1(^-^) said...

ok cik camp..in nak jawab ni

(1)xtahu pulak in..
mulanya nye sebab ayah demam..
and batuk xberhenti..pastu dia
sesak nafas kot..sekarang dia
minum air ap tah dengan supplement
amway untuk orang semput..
pastu dia pantang dengan benda2
sejuk, cam tembikai, air sejuk...
cik camp ad pape komen lg??

(2)dah mlm la time tu cik camp..takut cik camp dah tido..sowie ye...

(3)hee..malu nye!! xpasti la in ni cikgu yang baik atau tak..tapi in terharu sangat dengan budak tu..

(4)lbh kurang la dgn cik camp ckp tu..ustaz tu cite mcm ni..ayam jantan ni suke panggil ayam betina konon nye ad makanan kat tempat die..bila ayam betina tu datang,sebenarnya xde makanan pon..ayam jantan tu yang nak mengawan sebenarnye..so, maksud die, jangan menipu utk dapatkan something..lebih kurang mcm tu la..

(5)hehe..sedap kot..hehehe..in pon ske puding roti 2..kalau rajin cube la resepi die ye...

(6 & 7)tak de ap la cik camp..jgn risau k.. in ok lg..cik camp mmg ske membebel!!!!!

terjawab tak sume soklan anda cik camp!!!
(penat menaip..nak rehat jap)

Akmar Anuar said...

soalan (1) akan ku selidik sendiri2 pasnih!!! yeah!!! ;)

soalan (6), masih tak puas hati....

dah2..in gi rehat...
cik camp mau study..
nanti kene bebel dengan mak..tension lak ai ='(

+dat!n iLLiani ariFFin+ said...

halamaki ai..siap wat no...xleh blah tul laa.....kawen ngn aku..pastu ari2 wat puding roti je....tu je yg aku mau mam....

+dat!n iLLiani ariFFin+ said...

giler hot..[muntah ijau~~~eiiiii]

mrsDu1(^-^) said...

lame2 muke ko pon cm puding roti taw x..haha
ap yg hot nye illiani oi!!
muntah ijau je?? muntah purple xde??

diLL said...

urk???hot..??ihhiihiiiiihihi..

mrsDu1(^-^) said...

hot la.. xhot ke?? hahaha

mrsDu1(^-^) said...

hot la.. xhot ke?? hahaha

+dat!n iLLiani ariFFin+ said...

xpanas lgsg!! weekkkk....mau puding roti agikk!!