mr&mrsdu1

Wednesday, May 20, 2009

++3 hari 3 malam++

salam semua...:n3sl0_104:
dah lama in tak update..:n3sl0_65:
in baru balik dari Putrajaya semalam..
jalan2 rumah kakak kesayangan in:n3sl0_19:..kak ema..
dah lama plan nak g sana..akhir nya tercapai juga hasrat ku..
(dari kak ema lom kawin..sampai dah kawin..baru skrg la in dapat g sane)

in pegi dari ari jumaat malam..
sampai sana kak ema n her hubby, abg syam bawak g downtown..
kak ema nak cari barang..
the next day(hari sabtu), kami ke Jalan TAR..
memang hasrat nak g sana..
nak beli selendang..
tapi sampai sane mata jadi juling..
tak tahu nak beli yang mana satu nak beli..
last2 beli dua je..jadi la..
(guru ku tak ikut sekali...die kena g camp..:n3sl0_08:)

malam tu kak ema & abg syam belanja makan kat pizza hut..
pas tu jalan2 kat Alamanda..
malam tu jugak la saya dikerjakan oleh kak ema..hehe
kerja kan apa ek..huhu..
jeng3


ni kak ema wat kan rambut n make up kan in..
jadi bahan experimen kak ema..hehe
in rela hati....

ni dah macam nk tunang dah ni...:head_22:


ni bakal pengantin pakai baju mickey
(nak jimat:n3sl0_06:..hehe)
akhir nya in dapat la rasa dimake up oleh kak ema..
(kak ema, jangan lupa ek in kawin nanti..haha)

hari ahad lak in ikut kak ema g make up kan best friend die..
kak yani...
pagi2 before pegi kenduri tu..
kak ema wat kan rambut in..
i like that style...
kak ema make up kan skali..
pakai kan bedak, eye shadow dengan lip gloss
saje nak manja2 ngn kak ema..
(bila lagi kan..hehehe):head_22:


ni la hasil nye


with kak ema tengah tunggu abg syam..:head_09:
kemudian kami terus ke rumah kak yani..
untuk kak ema menjalankan tugas dia sebagai mak andam hot..:head_05:
in jadi pembantu kak ema..
bak kata kak ema..assistance pegang & hulurkan pin...:n3sl0_21:


ni la pengantinnya..kak yani...
yang telah dimake up oleh kak ema..
cantik sangat kak yani time 2..:head_21:

dari rumah kak yani..
kami ikut rombongan ke rumah pihak lelaki...
seronok tengok orang kawin..
rasa cam nak kawin jugak..hehe (gatal!!!!!:soldier_03:)

sepatutnye in balik melaka lepas majlis kak yani ni..
tapi..hati in berat sangat nak balik..:head_11:
masa kat majlis kak yani lagi in dah termenung2..
nak balik ke tak..
takut lak susahkan kak ema & abg syam..
siap sedih nak nanes time tu..:head_02:
(poyo giler dak in ni:soldier_22:)
tapi on the way balik dari kenduri kak yani tu..
abg syam cadang in tinggal lagi 1 malam..
sebab letih..
dari pagi sampai petang kot kami kat majlis tu..
in dengan bahagia nye setuju..
(gedik siot dak in ni)

malam tu g makan kat luar..
balik tengok tv..kak ema & abg syam lipat2 baju..
so sweet..seronok tengok dorang..
abg syam tu ingatkan in kat abg in yang sulung..
perangai dorang cam lebih kurang je..:n3s_86:
huhu

hari isnin..which is semalam..in balik melaka..
sedih gak time tu..:n3s_23:
(pehal la budak in ni..dah tak ingat nak balik umah dah)
kak ema hantarkan kat stesen bas kajang..
shian kak ema berkejar2 dari office nak hantar in..
bas in patot kul 5..
tapi kul 6 baru naik..bas tu lambat..
sempat la borak2 ngn kak ema..

bila dah naik bas..
memang rasa sedih sangat..:soldier_25:
rasa nak call mak pas tu cakap cam ni..
"mak jom pindah Putrajaya...sebelah umah kak ema ke, atas umah kat ema ke, bawah umah kak ema ke, sebelah block ke...jom la mak!!!!"
(budak ni emo tibe2...:head_02:)
tapi tak pe la..nak wat macam mane kan..
nanti ley jumpa kak ema dengan abg syam lg..
tunggu perut kak ema makin besar lg..hehe

thanks to kak ema and abg syam..
bawak in jalan2..belanja in makan..:n3s_52:
kesian dorang..penat kan..
in seronok sangat g sane..
tido kat umah dorang pon best..lena je..
tak macam tido kat tempat baru..:n3s_18:
macam dah biasa sangat..hehe
kak ema ngan abg syam best sangat..
dorang wat in rase dah cam family je ngn dorang..
seronok sangat sampai tak nak balik..bayang kan la..:head_09:

yang paling best..pasal rambut tu la..
in tul2 jadik jakun..
before ni memang nak wat rambut cam ni..
tapi tak yakin..


tapi lepas kak ema wat kan ni..
terus jakun & suka..
lantak la orang tak suka ke apa..:head_22:
janji in suka..
hari ahad tu in tak cuci rambut pon..
sebab sayang dengan rambut curl tu..
tido pon hati2 jek..
jakun giler..:head_05:
hehehe

lastly, thanks again to kak ema n abg syam..
terima kasih banyak2...
lain kali kita jumpa lagi ye...:n3s_17:

5 comments:

Akmar Anuar said...

kalo nak cari calon bakal suami, silalah bertandang ke umah saye.....

sekian mekaceh...

=p

Missc0mot said...

uikss....
cantinyehhh kwn sy neh...
ak ske pic ko yg kat blog kat ema tuh[yg 2nd pic tuh]....cantik....cam nak kawin pon ada....ehehehehe.....tp npe muka kak ema pucat tuh....=|

Akmar Anuar said...

pucat sebab penat kot...'bawa' baby cute dalam perut ;)

Mish Hawtchocolate said...

i like u..
beautiful gal..
mwwahhh

=p

mrsDu1(^-^) said...

cik camp 1:knp?? ad calon suami ke kat umah cik camp....
nak3...
(gatal giler dak ni)

momot: thanks omot...kak ema pucat sbb die sibuk make up org..

cik camp 2: adik die pon comel..

momok: i like u too..
mwahhhhhhhh
my partner

:P