mr&mrsdu1

Saturday, May 9, 2009

++terseksa++

terseksa jiwa dan raga ku..
ingat nye semalam nak update blog..
tetapi..tuhan sahaja yang tahu..
betapa seksa nye nak bukak internet kat umah ni..
in dah balik umah parents..
so pakai broadband jek kat umah..
seksa giler..
nak buka email pon boleh tido dulu..
nak update pon tak ada mood dah..
ni pon dekat 1 jam tunggu nak update blog..
(tak sabar nak balik rumah sewa kuh):head_21:


hari ni penat giler..
awal pagi lagi dah bangun sebab makcik in dari singapore datang..
pegi jalan kat melaka...
masyaAllah..
semua jalan nak jam..
tah mane datang je orang2 ni..
selalu tak pulak jam..
lenguh giler kaki..
nasib baik kereta mak auto..
kalau manual..mahu tercabut kaki ku...
pegi dataran pahlawan jam..
pegi tesco pon jam..
bila la dorang nak pakai kaya pulak..:head_22:

disini, in sebagai penduduk di Melaka..
tidak berpuas hati dengan tindakan MBMB menukar jalan kat Melaka ni..
sejak dorang tukar haluan jalan..
jalan2 kat Melaka ni selalu jam...
dulu tak pernah pon jam..
jadik kalau la ada pegawai MBMB baca blog in ni..
(lantak la ada ke tak)
tolong la ambil tindakan yang lebih bijak kalau nak tukar jalan..
ada ke letak roundabout kat jalan kecik tu..
(dari ujong pasir nak ke Banda hilir)

yang lagi best..
malam semalam in pegi Banda hilir dengan mak..
kami ikut jalan dekat dengan Mahkota medical center tu..
(kalau tak tahu wat2 tahu jek..amik hati)
elok je jalan situ nak g dataran..
tiba2 hari ni nak pegi dataran ikut jalan tu.
tengok2 dah ada signboard 'No Entry'
eh memang suka2 ati dia je ek nak letak signboard bila2 dia suke..
tapi saya memang tak puas hati sengan jalan kat melaka sekarang!!!
menyusahkan!!!!!!!
tolong wat tindakan bijak MBMB!!!!!!!!!!!!!!!:head_14:

sekian..
(in memang emo sikit ari ni.. sebab letih jalan kat melaka tadi)

4 comments:

Akmar Anuar said...

ouh, broadband memang berok so we can call it BEROKBAND!
(credit to kak diana kay sbb de ajar pakai name tu...ekekeke)

hurm...jalan kat melaka jam?
waktu peak hour ke?
hurm...asal my kakngah yg kemut itu kate jalan kat melaka la susah nak jam...cano tuh??
ok2, nampaknye kte kene terjah melaka pasnih...

in...sab0, jangan mara2 sbb ber0kband ituh, tak berbaloi...huhu ;)

illiani said...

"menyusahakan!!!!!!!"

wakakkakakaka!!

Missc0mot said...
This comment has been removed by a blog administrator.
mrsDu1(^-^) said...

cik camp:
haha..ari ni dpt gune streamyx yg best!!

jam cik camp..
bile weekend je jam..cam taik jek..
ni bila die tukar jalan lagi la jam..
teruk giler
mane2 pegi jam..
slalu jadik bila weekend or cuti la..

illiani:
dah tukar..
thanks la sbb bgtahu..

tak perasan pulak..