mr&mrsdu1

Wednesday, May 13, 2009

++artis pergi pasar malam++

artis mane yang pegi pasar malam 2??:head_22:
hahaha..

kali ni nak cerita pasal malam...
in ni susah sikit nak g pasal malam..
kalau sekali sekala mak ajak pergi pasar malam pon in tak nak gak..
(derhaka punya anak...)
kalau mak ley nangis guling2..:soldier_25:
mesti mak dah nangis guling2 nak ajak in pegi pasar malam..
hehehe..
in tak suka pergi pasar malam kerana..
adalah menjadi pantang bagi in bila orang pijak kaki in..
memang ley jadi marah la..:soldier_39:
tak tahu la kenapa..tapi memang macam tu..
so, kat pasar malam ni..
aktiviti memijak kaki ni sudah menjadi kebiasaan..
(memijak ke terpijak)
so sebab tu la in kurang gemar pegi ke pasar malam..
(ada orang kate sombong..bukan sombong ek..siap ko kalau cakap in sombong)

nak dijadikan story..
hari ini ntah apa angin..sekali je mak ajak nak g pasar rabu in dah setuju..
mak cakap macam ni: "aik nak pulak..hujan lebat la kejap lagi ni"
(sampai hati mak):head_15:

sampai2 kat pasar rabu 2...
(teringat si PT kirim aweks kurang manis 1..gerai mane yang jual ni:head_05:)
ada orang tegur in..
"amalina kan??"
in blur giler..(die memang susah ingat orang..jangkit uzai la ni):head_16:
in pon jawab:"ye...hmm sape ek?"
(tebal giler muka ko in)
die cakap" tak kenal ke?"
lame2 tengok muka dia baru ingat..
kawan 1 kelas waktu sekolah rendah..
"ayu ek"
hehehehe

jalan2 lagi..
mak beli bawang..(weh tu pon nak cerita ke?)
masa ni ada la dekat 3 kali orang pijak kaki in..
dah nak mengamuk dah ni...
mak kata:"rileks la"
(aik..mak pon ley cakap cam tu:head_07:)
tak pe2 rileks lagi ni..
jumpa lak kawan sepermainan masa kecik..
jumpa anak kawan mak..
eh ramai lak..
in dah macam baru balik oversea lak..(pehal!!!)
semua orang dah tak kenal..
padahal duk melaka gak ni..
(cehsss semua telah melupakan ku!!!:head_06:)
tengah duk sembang dengan anak kawan mak tu..
ada la seorang pakcik a.k.a warganegara Malaysia yang tak bermoral..
dia boleh pulak buang putung rokok dia merata-rata..
dah la merata-rata..
elok lak putung rokok die tu 'landing' baik punye kat kaki in..
memang menyirap la darah ku ini..
in dengan marah nye memarahi pakcik tua tak sedar diri tu..
"tak de otak ke!!!bodoh!!!":head_10:
kurang ajar betul kan orang macam tu..
dah la hisap rokok kat tengah2 orang ramai..
ada baby, ada orang semput..
dia lak ley hisap rokok..pas tu buang merata-rata..
pas tu kene kat kaki orang..
in memang cop la muka dia..
pas ni kalau nampak dia kat mane2..
in nak cucuh putung rokok kat muka dia..:head_04:
baru dia tahu..
:soldier_31:arghhhhhhhhh geram..
nangis2 ngadu kat ayah masa balik td:head_01:..
ayah dengan baik nye letakkan aloe vera..
sayang ayah...:head_21:
abis la cacat kaki in pas ni..
(nak wat plastik surgery kat kaki ley tak??)

masa makan tadi cakap kat mak..
"pas ni adik tak nak pegi pasar malam ke pasar rabu ke semua pasar la"
mak cakap
"hmm ngada2!"

hehehe..
so kepada penghisap2 rokok diluar sana..
kalau nak hisap rokok 2 tengok2 tempat la ye..
lepas tu guna otak sikit kalau nak buang..
jangan buang merata-rata..
:soldier_41:**AMARAN KERAS OLEH IN**:soldier_41:

11 comments:

Akmar Anuar said...

in ni kannnnnn...
cerewet tol la...
pasar malam besh pe??
tapi maybe pasar malam sane tak se-sesak pasar malam kat seksyen 13 ni kot..sebab pasar malam sini best!!
hurm...nyum...nyum.. I LIKE!!

in gediks nak wat plastik surgery kat kaki!!
ayah in sweet tolong b0h kan aloe vera tu.....pakcik Sani, u r so schweeeet!!! *jeritan ala2 di konsert*

ye, saye selaku pelajar ehem2 juga benci pada perokok!!!

saya Fazi said...

hahaha smpt lg ngumpat uzai :P
tp mmg btl pn :D
wah2, tag anda tu, name ak yg 1st, tidakkk~

fajridil adha said...

awk xsuka dipijak eh.tp awk suka memijak kan?hehe [my blog]

mrsDu1(^-^) said...

cik camp:
i hate pasar malam!!!!!
xkisah la best ke xbest ke..lantak la..
xske!!!benci!!
kalau pegi dataran ke..MP ke xde nk himpit2 pastu nak pijak2 kaki org..
xde org nak buang rokok cm xde otak!!
marah ni...
(nak2 bce komen yg ke3 2)

fazzy:
hehe..bkn ngumpat..2 tanda rindu kat uzai..hahaha
ha..jgn lupe wat tag 2..

fajridil:
apsal lak nk ckp cm 2!!
sy la org plg berhati2 jln kat dlm pasar mlm 2 k!!


lg 1..benci tul ngn org yg dh pijak kaki or langgar org, tapi xckp sorry..
berat sgt mulut 2 nak ckp sorry..
bley mati ke klu cakap sorry..

(wah marah btul in ni)
sy xske kate2 berbaur tuduhan!!!

Akmar Anuar said...

uh, in mara btol ni....chill down!!! <-- wah! i spekong omputeh!!

mrsDu1(^-^) said...

hahah..mmg ngah mrh..
bce komen 2 pon jadik mrh..dh la tgh marah..
entry pon pasal mrh..
wah mrh sje keje kamu ye in..
hahah

Akmar Anuar said...

marah macam nenek tua yang tak kawen lagi <-- tiru ayat cem0mot

+dat!n iLLiani ariFFin+ said...

asal ko asik kne pijak??? aku suke psr mlm sbb manyak mknn..asal ko asik kne pijak???pelik3....

Akmar Anuar said...

aah...in bukan nyerr kecik nak orang len pijak2..
cik kama tak kene pijak pon! <-- ayat bangga

mrsDu1(^-^) said...

mungkin kerana sy terlalu comel...
wakaka

ntah la..malang sungguh nasib ak kne pijak kaki...

mrsDu1(^-^) said...

mungkin kerana sy terlalu comel...
wakaka

ntah la..malang sungguh nasib ak kne pijak kaki...