mr&mrsdu1

Monday, March 16, 2009

++adik abang++

salam semua..:n3sl0_02:
lama tak update..
busy la..:n3sl0_27:
(busy :n3sl0_100: kucing...buat2 busy dengan makanan & Charmed season1)

hari sabtu hari tuh bukak2 facebook,
tengok my sister in law update gambar my eldest brother:head_21:
gambar dia tengah perform dengan band dia..
i miss him so much..
lame la jugak tak jumpa dia..
last i met him i think time raya hari tuh..
nama dia ADRIN BIN MOHAMMAD SANI

(same kan kami senyum..:n3sl0_21:)

dalam family aku
dia je yang masih duduk kat singapore
(besides nenek, aunties, uncles, cuzzins):n3s_07:
:n3s_55:sepatot nya aku cakap
in our family, my dad, my mum, my second brother n me je yang tinggal kat malaysia ni..
bila aku fikir balik..kenapa aku tak macam abang aku ni ek..:n3s_69:
dia rajin..bijak..baik...
aku tak lah jahat..heheh..
tapi nak rajin macam dia..heee

now he is a staff sergeant officer :soldier_41: at Changi Jail Singapore(rasa nya dah tukar nama)
tapi dia ada band sendiri..:n3s_86:diorang perform kat Singapore..
dia jugak wakil Changi Jail in sport...pelari untuk jarak jauh..
masa aku form 5 kot dia sambung study..:soldier_61:
degree untuk management penjara kot(tak ingat la course ape..hee)
sekarang dah habis la..


yang paling best dia cerita masa raya hari tuh..
dia baru passed exam untuk jadi tutor kat YAMAHA Music School
now he is a guitar tutor..(tu ke org panggil untuk orang yang ajar main guitar)
abang cakap aku rugi..
sebab tak guna kan ilmu yang aku ada..aku ada sijil piano sampai grade 8..
sayang je tak guna kan..
lepas SPM dulu dia suruh amik course music..
malang nye..:n3s_44:masa tuh ayah tak bagi..
aku dah nak daftar dah kat satu kolej tuh..
:soldier_25:tapi ayah nak sangat aku masuk matriks...
so here i am..masih tak guna pakai sijil tuh..
abang cakap..tuh bakat...i've should use it..
jeles sengat dengan dia...:soldier_53:ada band sendiri..
sekarang dia dah boleh ajar orang main guitar..
dia dah ada banyak student sekarang ni...

deep inside me...:n3s_57:dah lama aku nak jadik macam dia..:soldier_05:
perform in front of the audience..
i hope ada peluang untuk aku nanti..

p/s: hazwan nak jadik student abang aku..hehehe..macam mane ek..die kat US..abang aku kat Singapore..hahaha...

8 comments:

illiani said...

ko pemain piano????xpnah lak tau hal ni??gler rrrrrr.............

mrsDu1(^-^) said...

haha illiani sengal..
ad sijil n boleh main jek..
nk bgtahu ko wat pe..
hehehe...
ak bkn budak band...
hahaha
cari kan band utk ak yani...

Mish Hawtchocolate said...

hahhahhha....
ko bleh la join band saz...

tp kene la beli spec bsar kaler puteh dlu..
n cap cm saz..bru bdk band!

hahahha

mrsDu1(^-^) said...

xmo r band saz...
takot la ngn abg band die 2..
hahaha
nk band lain..
band org mati pon bley la..

Mish Hawtchocolate said...

band dar hilir...
huhu

Akmar Anuar said...

wah!
pandai main piano?
kagum!
cikgu, ajar saye!
sekarang ni saye blaja piano sendiri2 je.

nawzah said...

haha..eh amal..ko main piano..aku tak taw..huhu..hahaha..takper ko leh men ngan band beca terbalik nanti...aku pun tgh belajar men keyboard skang ni..bleh la aku ajar ko nanti..eh salah leh ar ko ajar aku nanti..n leh ar abang ko ajar aku gitar.hahah

mrsDu1(^-^) said...

cik kema..haha..tibe2 panggil cikgu plak..
blaja piano sendiri??
hebat2..kite blaja piano dr umur 5 tahun..mula2 blaja main organ..pas men piano plak..
nanes2 bile mak soh g kelas piano mase tuh..hahaha

wan..
ko jgn ngade2 la xthu..sepak ko kang..aku ajar ko men keyboard ko ajar ak men gitar ek??